Slutspurt

Igår var jag precis matt i kroppen. Magen var öm och sammandragning vid minsta rörelse. Jag kände mig väldigt "mogen". Det molde även lite som om något skulle kunna starta när som helst. Vilade hela dagen igår, vilket var skönt. Idag är det som vanligt igen.

Den där tyngdkänslan jag haft varierar lite från dag till dag så jag tror inte längre bebis är fixerad utan kanske rör sig så det känns olika. Hur som helst undrar man när allt kommer starta, jag hoppas det inte blir förrens i slutet av februari tidigast, men har denna graviditet länge varit orolig för att det ska starta som om där finns en känsla av att det kommer komma igång tidigare. Men det är nog bara oron som talar och sätter griller i huvudet på mig. Jag tror själv att jag kommer få i mars ungefär som med de andra, men bara för att jag tror så lär jag väl denna gång gå över tiden. Ja, bara vänta o se mycket mer kan man ju inte göra för det där styr man ju inte över.

Ikväll arbetar jag mitt sista kvällspass och imorgon mitt sista dagpass sen är det ledigt ett bra tag framöver, ja hur mycket ledig man nu är sen med en liten bebis ;-) Men underbart känns det :-D Så nu kör vi slutspurten och når ett nytt mål som är uppsatt - klara arbeta januari ut :-D

Bjuder på en liten magbild. Tycker den vuxit ytterligare sedan förgående bildtagning. Vet inte om den sjunkit något? Vad tycker ni?


Gravidfoton

Jag skulle denna gång vilja ta proffsigare bilder av magen. Har bett en vän o fota som tar gudomligt fina bilder, men vet inte om jag vågar fota inför någon annan en min familj eller om jag har råd då vi gott lite back ekonomiskt denna månad och nästa månad är lite försent tror jag då jag lär vara stor som ett hus då (är ju redan stor) Iaf så tänkte jag göra ett försök med att maken fick hålla kameran och gjorde iordning med fuskstudio här hemma och med ett antal omtagningar blev det lite bilder som kändes okej. Har dock fått redigera i efterhand för att få dem att kännas lite proffsigare.

Men vad tycker ni skulle man kunna göra någon tavla av dessa bilder? Funderar på om jag ska be mamma fota mig en gång också någon dag nu när jag blir ledig för o ge det en chans till. Fick inte till någon lyckad liggande bild som jag önskade bland annat. Helst skulle jag viljat haft mer med barnen med, men det var inte så lätt med samarbetsvilliga barn eller o förklara hur jag ville att det skulle bli ;-)

Skulle annars själv vilja fota gravidbilder på någon, skulle vara roligt. Är så fint med bebismagar (även om jag själv inte är så fin gravidmodell ;-D)


Vecka 34

Då var det ny vecka igen. Denna veckan gick väldigt snabbt. Har väl inte varit någon direkt toppen vecka, men skönt o få komma till en ny vecka iaf. Man kan ju hoppas att det är fyra veckor kvar. Vore ju perfekt och få i vecka 38, men tror bebis håller sig där inne lite till, blir nog ungefär samma som med de andra, vill absolut inte gå över så det hoppas vi på o slippa.

Den där tyngdkänslan jag haft har försvunnit igen, har inte kännt av den på hela dagen. Så kanske är det bebis som rör sig fram och tillbaka där inne. Vet ju att den kan ändra sig från ruckbart, men inte fixerat så den var nog aldrig fixerad. Men vi får väl se på onsdag när jag ska till BM igen hur den ligger.

Föressten jag är helt säker på att vi kommer få en pojke. Har hittat ett jätte spännande test på familjeliv som kallas bikarbonattestet. Provade det väldigt tidigt i grav och då fick jag ingen reaktion på mitt test vilket ska innebära en tjej, men det var ju tidigt då så därför fick jag för mig att prova igen. Sagt o gjort gjorde jag det i veckan och det började skumma så denna gång blev det en reaktion så tolkar man resultatet på testet ska det bli en pojke. Enligt den statistik de fört så är det ca 60% sannolikhet att svaret stämmer, förut var det 70% så det ändras hela tiden, men jag tror på det här testet framörallt då Mattias fick lov o prova och han fick en reaktion. Spännande o se om det stämmer eller hur :-D Jag har också mer o mer kännt det som att det är en pojke så jag känner mig helt övertygad nu att jag har en liten kille i magen, skulle bli förvånad om det visade tvärtom sen!!! Testet hittar du här.

Dagens siffror ser ut så här:

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 mar 2012
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bara 48 dagar kvar känns ändå inte så fasligt långt kvar. Snart står där 30 dagar och då är det ju sista månaden.

Måndag och tisdag kvar o jobba sen "semester" innan bebis kikar ut. Känns helt okej.

Fixerad?

Tack för kommentarer. Blir så glad när någon vill kommentera mina inlägg :-D

Jag har även idag haft en tyngdkänsla nedåt. Har tidigare som sagt bara upplevt detta dagarna innan jag fött. Jag hade rätt många sammandragningar när jag jobbade, men nu har det lugnat ner sig, fast magen känns rätt konstant hård så jag har lite svårt o avgöra vad som är sammandragning och inte. det gör iaf inte ont. Iaf så sökte jag lite på det här med tyngdkänsla nedåt och då får jag fram att man kan känna så när bebis fixerat sig.

Så nu funderar jag är det så att liten där inne fixerat sig? I så fall mycket tidigare en vad sina syskon gjort. Det trycker iaf på och kissa får jag göra ännu oftare och så fort bebis rör sig lite svider det till i blåsan. Det sistnämnda känner jag igen sedan tidigare, men tyngdkänslan och trycket nedåt känner jag bara igen från dagarna innan förlossningen startat, men det får vi hoppas inte är på gång än.

Ska till BM om en vecka så då får jag se om hon kan se om den är fixerad.

Svacka

Nu är jag i en svacka igen. Mår så fruktansvärt dåligt.

Igår orkade jag med en sväng till ÖF med minstingen, men efter det var jag klippt slut. När maken kom hem la jag mig på soffan och blev kvar där med filt över mig och ville helst bara försvinna bort. Och tyvärr verkar det som om det fysiska gärna hakar på när det psykiska inte är bra. Jag hade ont i hela kroppen och på råga till allt slog jag i både bakhuvud och näsan som faktiskt ömmar än efter slaget.

Sammandragningar hade jag också massor av igår. Så fort jag rörde på mig fick jag sammandragning och en konstant molvärk med tryck nedåt befann sig i magen. Hade samma känsla som dagarna innan när de andra barnen viljat komma ut, blev lite rädd att det var något på gång, men det gav sig sen på kvällen efter att bebis bucklat till hela magen. Troligen vände han på sig där inne så kanske var det just detta som var fel, bebis hade någon position som retade livmodern?

Hur som helst orkar jag inte mycket just nu. Vet att jag behöver umgås med andra få känna lite glädje och att känna att någon faktiskt bryr sig. Men att få till något verkar svårt!!! Nej vi får hoppas på att allt vänder när solen och värmen kommer. När bebis är ute ur magen och jag kan röra på mig mera utan smärtor och andra krämpor. Ser så fram emot barnvagnspromenader, få lära känna den lille som bor inne i magen och se den utvecklas dag för dag. Dessutom riktigt längtar jag till alla lediga lov tillsammans med alla barnen hemma. Hur lyxigt känns inte det? Jag hoppas vi kan göra lite skojiga utflykter ihop då. Och tänk en hel sommar hemma, vad skönt det ska bli för barnen. Bada, sola, glass, lekar i gräset mm. Underbart ska det bli. Och självklart hoppas jag att mina vänner och min släkt också har möjlighet att vissa dagar tillsammans förgylla dagarna och skapa minnen för framtiden.

En liten bild på spjälsängen som står färdig i vårat sovrum.


Sista helgen gjord.

Nu har jag arbetat min sista helg på ett bra tag framöver. Lediga helger här kommer jag. Så himla underbart att få vara hemma och ledig med hela familjen samlad framöver. UNDERBART :-D Helgen har annars varit toppen. Vi har varit två gravida som arbetat samma pass så inget ensamarbete har det varit och båda i samma situation så det har blivit mycket gravidprat ;-). Men helgen var lugn sådan också. Inga larm som jag oftast brukar kunna dra på mig :-/

Hemma väntade en snögubbe ute i trädgården, ringde hem till barnen när jag arbetade och sa att mamma skulle bli glad av att se en snögubbe, det tog barnen fasta på :-D Duktiga barn och göra mamma glad, men jag tror nog de hade minst lika roligt att göra en snögubbe och få leka i all snö. När dörren in till hemmet sen öppnade luktade det nystädat, så underbart att få komma hem till. Tänk om de gamla möblerna som står huller om buller i vardagsrum kunde få bli sålda med, men det går segt i denna månad tydligen.!!!!

Annars har jag fortfarande värk i rygg och fogar, men iaf varit relativt hanterbart om dagarna, kommer mest på kvällen efter att ha varit uppe o vaken hela dagen. Halsbränna från hell har jag haft i två dagar nu och en livilig bebis som känns av nästan varje minut. Sammandragningar som kommer och går och trycker enormt mot urinblåsan. Kanske börjat få förvärkar? Har inte haft så mycket problem med det de tidigare gångerna, men allt verkar ju annorlunda denna gång, hoppas bara det inte betyder att det slutar i kjersarsnitt eller andra tråkigheter. O så länge sammandragningarna inte är onda så är det ju ingen fara, har inte mer en vad som sägs okej heller så sammandragningarna är jag inte orolig för.

Dags o lägga ut lite foton snart också, har bäddat spjälsäng, tagit fram filtar och lite bebisleksaker här hemma. Är väl bara packa BBväska, köpa blöjor och amningsilägg kvar sen ska nog det mesta vara ordnat tror jag ;-) Kommer inte ihåg allt man behöver. Däremot minns jag hur ont amningen gör i början och all extra mjölk man läcker och eftervärkarna, efterslaget och för att inte tala om hur det är att föda bebis med värkar och krystande. Jag ser ju bara fram emot allt det där mysiga, det andra har man liksom förträngt, men minnet börjar återvända ;-)

Ha en fortsatt trevlig söndag, själv ska jag svammla vidare i cyberrymden ;-)

Vecka 33

Ny vecka idag och jag är så glad varje fredag när jag byter vecka och är ytterligare närmare målet. Nu är jag redigt trött på denna graviditet och jag hoppas av hela mitt hjärta att denna lilla bebis vill komma lite tidigare en sina syskon. Har sagt åt den att till sista helgen i februari kan den få komma eller första helgen i mars, absolut inte skottårsdagen. Men det skulle inte förvåna mig bara för att denna graviditet är så fruktansvärt jobbig så dröjer det till efter BF. Då vet jag inte vad jag gör. Inget mer en o bryta ihop förmodligen, för vad kan man göra? Jaja vi tar en vecka i taget.

Har 1,5 vecka kvar att arbeta. arbetar nu i helgen, tre dagar nästa vecka och två dagar vecka 5. Sen är jag ledig och då blir det vila. Känner mig så less på jobbet, har faktiskt svårt för att arbeta och det trodde jag inte. Jag vet ju att jag kan gå nu, men med så några pass kvar försöker jag härda ut så jag får en heltidslön denna månad innan ekonomin minskar rejält.

Jag har oftast ont nu och dessvärre har även ryggen högre upp börjat värka också. Kan få panik ibland när jag sitter/står upp och bara måste lägga mig för att det värker. Det är smärtan som är värst, den har jag svårt att hantera. Halsbränna, sparkarna i magen på både revben och blåsa, den dåliga sömnen, tröttheten, otympligheten, ja allt sådant kan jag hantera, men inte smärtan för den tar dö på hela humöret.

Dagens siffror siffror ser ut så här:
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 mar 2012
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Känns som det närmar sig ändå med bara 55dagar kvar, men samtidigt känns det så avlägset. Tycker tiden börjat sakta in lite, men går än så länge relativt snabbt ändå. Får väl se hur de återstående veckorna känns, förmodligen när det är 30 dagar kvar lär väl tiden gå i snigelfart.

Ajajaj

Nu är mina fogar onda igen. Jag har insett nu att jag har en begränsning. Jag klarar inte vad som helst. Och jag klarar just nu definitivt inte att skruva ihop möbler.

Fogarna har värkt sedan i torsdags det gör ju inte saken bättre. I torsdags jobbade jag, kvällspass själv och två larm med en patient som senare dog. En lätt och väldigt gammal dam, den äldsta jag vårdat som blev dålig och hade ett väldigt kort terminalt skede. Men trots sin lätta vikt ställdes jag inför att få henne tillbaka till en säng, det blev ett litet lyft av henne och över till en säng, handlade bara om någon meter. Men iaf jag tror det var tillräckligt samt även allt bärande med packningen som alltid ska med och så en stressig kväll för att få mina fogar i obalans igen. Har sedan haft ont efter det, men var lite lättare i fredags då mina kollegor tog en hel del patientbesök och lämnade enbart ett längre till mig där jag kunde sitta ner mycket. Men så igår så blev det ett besök till IKEA för o byta ut lite möbler i hemmet. Och att gå så länge gjorde att fogarna behövde vila när jag kom hem, men jag är ju så dum och enser inte mina begränsningar. Jag börjar istället skruva ihop möbler. Tänkte att jag sitter ju på golvet så jag sitter ju o vilar. Det är ju så man skrattar, Så dumt tänkt av mig. Inatt när jag vaknade och skulle kissa så kunde jag inte gå på ena benet. Kunde inte stödja på det utan enorm smärta. Det var läskigt och vända sig i sängen det gick knappt det heller vilket resulterade i magkramp efter att ha legat för länge på en sida. Ja, jag har en begränsning och den har jag insett nu. Idag har jag försökt vila mycket, men lite i allt kaos som uppstått i vårat vardagsrum behöver jag ju hjälpa till med. Men ihopplockandet har jag lämnat till Mattias.

Det jag nu undrar är om jag kommer klara av att måla om trappen sen när jag är hemma för det hade jag tänkt, men om det var svårt med att skruva möbler då undrar man ju hur man klarar målning av trapp. Jaja det får vi se, kanske får det vänta.

Vecka 32 (31+2) och jag tycker tiden springer fram. Har 2,5 vecka kvar att jobba fördelat på 10 pass. Och jag slutar oftast klockan 14-14.45 mina dagpass och två av fyra kvällspass som är kvar slutar jag 20 och 20.30 istället för 21.45 så det känns toppen :-D

Nu ska jag stoppa lite i magen som kurrar. Sen ska jag intala mig själv att vila, vila, vila så jag kan jobba imorgon.

BMbesök

Då var det dags för BM igen och allt såg fint ut även denna gång. Fyran var till och med busig denna gång och sparkade BM när hon mätte Sfmått och lyssnade på hjärtljuden.

Siffrorna såg ut så här: (värden från förra gången)

Vecka 30+5 (27+5)
SFmått 29cm (27cm)
Hb 118 (119)
Blodsocker 6.1 (6.6)
Bltr 125/80 (125/80)
Fosterläge Huvud nedåt
Hjärtslag 144 (140)

Nästa besök vecka 5 om 3 veckor alltså därefter blir det besök varannan vecka. Har fyra planerade besök kvar, men hoppas jag slipper gå på sista besöket som är på BFdatumet ;-)

Annars har foglossningen senaste veckan varit mildare vilket jag tackar för. Har använt stödbältet idag på jobbet så förhoppningsvis fungerar det så jag inte får ondare imorgon efter att ha jobbat dagen innan vilket jag brukar få. Otymplig det är jag, svårt att böja sig ner utan att magen är ivägen. Och det är svårt att också hitta en bra sovställning. Illamående till och från är jag fortfarande och endast små portioner mat får plats, men det är jag glad för. Hoppas magsäcken krymper lite så jag kan fortsätta med mindre portioner även sen. Halsbränna kommer och går, men faktiskt i det stora hela mår jag mycket bättre fysiskt. Tänk om psyket kunde hänga med också. Men det känns faktiskt också lite bättre mot när jag skrev om det sist. Mycket är nog tack vare er som skrivit en kommentar till mig, skickat ett sms eller gjort annat som betytt enormt mycket. Det behövs så lite får att få någon o må bättre. Jag hoppas det kan fortsätta bli bättre, men vet att det varierar från dag till dag också. Men idag är en riktigt bra dag så därför njuter jag :-D

Ett inlägg om dagen?

Kanske ska satsa på att skriva ett inlägg om dagen? Har ju varit riktigt frekvent nu på o skriva ;-)

13 arbetsdagar kvar nu, denna vecka jobbar jag bara tre dagar så jag är ledig idag och imorgon :-D

Jag har börjat boa hemma. Vet inte om det är för att jag är gravid eller för att jag plockat bort alla julsaker. Men nu ska vi iaf försöka få lite ordning hemma. Vardagsrummet ska få nya möbler, det som är i ek ska bytas till vitt. Älskar vitt och de rum som vi hitills bytt i har verkligen fått sig ett upplyft. Även målning av väggarna och hitta en fondvägg ska göras. Det har vi ju planerat sen vi köpte huset, men det är svårt o hitta en fondvägg som känns rätt. Men nu kan vi inte vänta längre så troligen köper vi något billigt så länge i väntan på rätta fondväggen. Och så måste de gamla möblerna säljas också, får hoppas någon vill köpa dem och rätt snabbt så de slipper stå o ta plats. Kommer bli kanon :-D

Spjälsängen vi har är tyvärr inte vit, men den kanske passar ändå i vårat sovrum. Tycker det känns onödigt att köpa någon ny sådan och måla om de, detn blir nog dyrare en det blir o köpa ny. Så jag får stå ut med att den inte är vit och inte passar in helt bra ;-)

Noels rum ska vi också hugga tag i, behöver måla där inne och sätta fondvägg också. Det har också varit en önskan sedan vi flyttade hit. Vi har börjat lite i barnens rum iaf och jag blev jätte nöjd i Alicias. Liams blev bättre, men jag är inte helt nöjd där inne. Tycker det är så svårt med barnrum. Man ser hur fint alla får till det, men jag blir aldrig nöjd själv. Att det ska vara så svårt ;-) Får se hur vi gör när fyran behöver eget rum sen, i början har vi iaf löst det med sovrum i vårat sovrum och så får leksakerna ligga i en liten korg och också vara i vårat rum när det är undan plockat.

Skulle vilja måla om trappen också, avskyr den träfärg som är, vill ha den vit.

Få se vad jag styr med i februari om dagarna när barnen är på skola och dagis. Blir lite pyssel iaf, men bara i den mån jag klarar av det. Ska bli roligt att få lite iordning iaf så man känner sig mer nöjd med sitt bo och får det så som man vill ha :-D


Gravidbälte, huvudrörelser och namn.

Nu har jag fått låna ett gravidbälte. Provade det lite förut och det kändes stabilare i mitt bäcken. Hoppas det kan lindra smärtan som uppkommer efter att jag arbetat. Ska testa lite hemma först om dagarna så jag vet att det funkar att gå omkring med det längre stunder.

Idag tror jag bestämt att bebis trillat ner lite längre ned i livmodern med huvudet. Har kännt att huvudet vridit sig långt ner. Känner igen känslan. Har ingen aning när jag kände det med de andra första gången. Mina barn ligger iaf relativt högt upp ända till förlossningen. Brukar iaf inte känna någon kokosnöt mellan benen eller att det ilar nere i bäckenet när huvudet åker ner. Men vi får väl se kanske gör jag det den här gången. Allt har ju varit så annorlunda denna gång. BM känner väl inte förrens om 4 veckor eller något sådant om huvudet är fixerat. Oftast har det varit ruckbart ett tag och endast sista tre veckorna fixerat, men jag har ärligt inte märkt någon skillnad mellan ruckbart eller fixerat.

Sen är det namnfrågan som vi alltid har så svårt för!!!
Då jag tror att vi väntar en liten pojke så har vi bara diskuterat pojknamn. Så det finns det två namn klara som känns bra. Men för att inte vara helt oförberedda diskuterade vi även tjejnamn för några dagar sedan. Oftast är det jag som hittar namnen och förmedlar till Mattias. Oftast dissar han mina förslag så det har inte varit det lättaste att vara överenns om namn. Men för ett tag sen såg jag ett fint flicknamn i tidningen och nu äntligen har jag sagt det till Mattias som faktiskt också tyckte det var fint. Så nu har vi även två flicknamn som skulle kunna funka och andranamnet som oftast blir ett namn tagen ur släkten är också bestämt. Fast något släktnamn till en kille som samtidigt är fint har vi inte, så där får vi se vad vi väljer när allt är klart. Det viktigaste är ju tilltalsnamnet till att börja med ;-) Tjejnamnen var så fina så det är nästan så man hoppas det trots allt ska vara en tjej så vi får ta något av de namnen ;-) Men jag tror inte det är så, mina drömmar kan ju inte lura mig? Och igentligen spelar det ju ingen roll bara liten är frisk.


Vagnen och bilbarnstolen

Lilla fyrans bilbarnstol är en acta graco med bas. Har satt dit en liten leksak också :-D. Och vagnen som fyran får åka i medan mamma går promenader eller då det är skönare att söva liten i vagnen är en emmaljunga, city cross tror jag? Jag har en svart sittdel till också, men den hamna i garderoben tills den ska användas. Är iaf jätte nöjd, tycker vagnen ser ny ut. Självklart var jag tvungen o få dit en vagnleksak också och inuti har ett fårskinn hamnat. Skötväskan är en vinst från natusan som jag fick för länge sen. Den får faktiskt duga även om det inte är den snyggaste. Men den passar ju iaf till vagnen ;-)


Vecka 30 + 0

Det närmar sig. Äntligen har den första siffran ändrats till en 3:a :-D Jag har 15 arbetspass kvar innan jag går på mammaledighet, fördelat på 4veckor. Känns som januari månad kommer gå fort. Nästa mål är 35+0, sen känns det verkligen som sluttappen. Jag ser så fram emot att få träffa den som ständigt möblerar om i min mage. Vill veta vem det är.

Magen har vuxit massor, det går fort nu i slutet med tillväxten och större kommer jag bli. Jag kommer vara enorm i mars ;-)

 

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).

Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 mar 2012
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

RSS 2.0