Gravidpenning

Tjoho. Har fått svar att jag fått den godkänd. Nu kan jag börja planera in lite bättre hur jag tänker mig att arbeta. Som allt endast 9 veckor kvar från o med idag, men går det inte kan jag alltid gå 2 veckor innan till. Och de här 9veckorna är det endast 3-4 dagar i veckan det handlar om. Borde jag väl fixa.

Måste dock höra mig för om de där 10% man får från jobbet gäller redan med gravidpenningen. Det vill jag INTE. Då får jag mindre ersättning från Fk och mina föräldrapenningdagar räcker mindre dagar. Gravidpenningen är ju dagar utöver föräldrapenningen och med föräldrapenningen kan jag ju ta ut mindre dagar så ersättningen blir mindre när jag får de 10%. Håller tummarna för att även den planeringen blir som jag tänker mig. Håll en tumme för mig.

Vattengympa

Idag fick jag äntligen börja vattengympan som sjukhuset erbjuder för gravida. Var inte så jätte långt motionspass, men ändå helt underbart att få känna sig lätt i vattnet och kunna röra sig mot lite motstånd. Det hela avslutades med en skön avslappningsstund där de samtidigt pratade om förlossningens olika faser. Känns som en evighet dit inte alls som att jag stämmer in i den mall hur det brukar vara ;-)

Kommer absolut fortsätta gå på detta varje tisdag så länge jag får flexa från jobbet sista 40minutrerna av mitt arbetspass.

För övrigt fick jag papper från Fk idag. För att kunna beräkna SGI ska man fylla i ett nytt papper om inkomst!!!! Undrar om det verkligen ska behövas återigen när min arbetsgivare redan fyllt i ett papper och skickat in. Får ta o ringa och fråga Fk imorgon. Känns helt onödigt att göra om samma procedur igen när resultatet ändå lär bli detsamma.

Växande bebis?

Undrar om bebis växer där inne. Har varit så lugn i två dagar nu, mest på morgonen och kvällen den rört sig och när jag ska sova nattetid och envisas med att ligga lite halvt på mage. Bebis tycker nog det blir för trångt då för den börjar köra runt ordentligt där inne. Magen har dessutom molt lite under gårddagen. Konstigt det där med molandet. Med de andra kan jag inte minnas att det molt så mycket mer en i början. Denna gång verkar det mola i samband med varje tillväxtfas.

Här är mina uppgifter för dagen:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min graviditet - BF Tors 15 mar 2012

Din graviditet startade Fre 10 jun 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 24 jun 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 172 av 280. (61,4%).

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 3 fulla dagar (v24+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 mar 2012
Du har 108 dagar kvar till beräknad förlossning.

Det närmar sig under 100dagar. Om 9 dagar står där 99 dagar kvar och snart trimester tre DÅ kan jag säga att jag är höggravid även om jag redan nu känner mig som det.

Förbereder

Jag är en planerings människa enda ut i fingerspetsen. Iaf så gott det går att nu planera ;-)
Jag har iaf planerat hur jag VILL att min föräldraledighet ska se ut. Tänkte ju vara hemma två sommrar vilket innebär att föräldradagarna måste räcka fram till dess.  Dock ska jag jobba två månader våren 2013 då Mattias är hemma istället. Vill inte heller snåla för mycket med att ta ut lite föräldradagar då inkomsten blir så himla låg då och då vi bor dyrt skulle det kanske innebära att vi går på knäna istället. Bättre då att dagarna får ta slut och vi har det bra undertiden. Jag har iaf skickat ín om ändrad inkomst och fick för någon vecka sen ett högre beslut en vad jag anmält. Undrade hur de räknat, men efter att ha varit i kontakt med dem idag så vet jag att det stämmer då de varit i kontakt med min arbetsgivare som räknat ut ett annat snitt i OB en vad jag räknat på. Det känns bra att veta hur mycket jag får varje dag jag ansöker FP på. Så föräldraledigheten är planerad vilket känns toppen.

Nästa steg är att anmäla ändring av barnomsorg. Noel kommer få gå 15 timmar i veckan på avgiftsfri förskola det innebär att han är ledig alla lov vilket han ändå skulle få vara så varför då betala för en plats? De två stora kommer få sluta helt på frita och gå hem efter skolan. Känns bra att få alla barn hemma på loven, kunna ta allt i lugn takt och bara mysa tillsammans utan stress. Och dessutom lite reducering av utgifterna även om det ökar en del på andra områden i o med att de kommer äta mellanmål hemma varje dag och alla måltider hemma på loven. Kanske går det jämt ut? Hur som helst känns valet självklart.

Nästa som jag väntar besked om är om min gravidpenning blir godkänd eller inte. Skulle behöva veta det redan denna veckan då schemat ska vara inne på jobbet den här veckan. Men tyvärr är det inte så och jag vet inte hur jag ska göra. Ska jag lägga schemat som om att jag får det godkänt eller ska jag bara lägga hur jag tänkt nu. Problemet är att jag lagt in semester vecka 8 och får jag gravidpenning godkänt kan jag lika bra spara på semestern. Har jag då fler semester dagar kvar kan jag lägga in en fyra semester dagar i januari så jag arbetar mindre i veckan då och därmed kunna arbeta hela januari. Det hade ju varit det bästa trots allt. Då får jag en full lön i januari iaf. Men tyvärr får jag nog lägga som att den inte blir godkänd och sen ändra semestern i efterhand. Skulle jag då tycka det blir för mycket i januari får jag ta ut några dagar av gravidpenning istället då jag sökt från 16 januari. Men då får jag ett lönebortfall och mitt jobb drar alltid mer en att man endast förlorar 20% när man fått tillbaka de 80% från Fk. Ja vilket dilemma jag har. Men det löser sig säkert i slutändan. Pengar är ju inte allt, men det vore trevligt att få en liten buffert inför föräldraledigheten.

Hur som helst är jag inne i en intensiv förberedelsefas. Det är mycket som ska till ;-) Börjar inse att jag iaf inte arbetar särskilt länge till innan jag går på långledighet och hemmafru livet ;-) Decembermånad är dessutom en månad där jag endast arbetar 4 dagar i veckan vilket känns toppen skönt :-D Då min kropp bråkar allt mer med mig. Foglossningen blir värre och värre, jag mår illa till och från och kallsvettas. Magen gör emellanåt ont och svanken ömmar. Att vikten även fortsätter skjuta i höjden gör ju inte saken bättre heller. Nej nog gnällt. Planeringen är iaf på gång och snart är vissa bitar avklarade. Sen kommer det sista boendet hemma med alla bebissaker mm som ska fram, men det är det för tidigt för än, väntar nog till efter jul ;-)

Växer och drömmar om kön

Hela min kropp växer. Jag kommer bli fet som en gris i mars sen.

Och bebis h*n stökar ofta där inne i magen. Det märks att den också växer. Jag kan få riktiga kickar ibland, men oftast är det mest bökande. Jag undrar så vem som bor där inne.

Känner mig rätt höggravid redan och det är tungt att jobba. Jag klarar några dagar, men heltid känns riktigt tufft. Det är tur jag la mitt schema med endast 4 dagar i veckan nu fram till nyår. Det ska jag klara och får vara värt de extra dagarna som blev nu istället. Jag har iaf sökt gravidpenning. Men om jag får det beviljat återstår att se. Vill så gärna klara jobba januari ut, men utifall att har jag sökt gravidpenning från 16 januari. Jag behöver ju inte ta ut det om jag känner att det går. Men tungt det är det och kroppen värker ofta numera. Magen är rund, riktigt gravidrund, men tyngden gör att ryggslutet oftast är ömt och fogarna ömmar allt som oftast. Spelar ingen roll om jag vilar eller rör mig mycket det kommer ändå.

Har föressten haft en helknasig dröm. Och i och med den drömmen är jag övertygad om att jag väntar en liten pojke. Jag drömde att det sparkade i magen, jag kände med handen och fram kom en fot. Helt plötsligt lyste det upp i magen och man kunde se foten, den var liten, men helt fulländad  med fem tår, helt bedårande söt. Jag tänkte då att kan man se foten måste man ju kunna flytta lite på den och kunna se även könet. Det kunde jag ju inte låta bli nu när jag hade min chans. Jag puffade lite på foten och vips flyttades den och jag såg bebisen rakt mellan benen. Där fanns en pung och en snopp. Sen vaknade jag. Så ska man tro att drömmar visar en vad det är för kön på bebisen så väntar vi alltså en pojke. Fast ska man tro drömmar helt så skulle ju Alicia vara en gädda, fniss. Den drömmen kan vi ta en annan gång för er som inte hört den ;-)

Nej nu kallar maten. Är helt slut efter en arbetshelg, den fjärde sista på ett bra tag så det ska bli riktigt gott med mat och sen slappande i soffan.
På återseende.

Till bebis

Nu har jag börjat förbereda mer, även om det är lång tid kvar innan bebis kommer. Jag letar efter en vagn och det är inte helt lätt att hitta någon begagnad med mina krav. Babyskydd måste vi också ha.

Bebiskläder har vi ju en del kvar sen innan, men då jag har två junibarn är det mycket med korta armar och ben. Så därför ska jag köpa några sådana plagg och så blir det ju neutralt då vi inte vet kön. Har ingen lust att köpa någon större mängd i storlek 56 då bebisen växer fort i början så det får bli ett fåtal. Får hoppas ingen ger sådana presenter i den storleken sen heller, bättre med någon större storlek då från 62. Byxor behövs iaf några fler i mindre storlek, men bodysar kommer finnas massor av så det behöver jag inte köpa någon av egna pengar. Ska köpa två par byxor och då jag har både presentkort och 25% så blir det inte alls så dyrt det heller.

Självklart kommer även detta barn få en egen liten nalle på BB, blev neutralt, men så mysiga och fina ändå :-D Bebisbok har jag också, fått ett välkomstpaket utan förpliktelser från goboken, helt perfekt :-D

Lite bilder på det bebis hitills kommer få:


Nallarna och två dregelhakklappar, fina :-D


Gravidpaketet från goboken :-D


Body från kappahl (fått med gratiskupong) som ska med till BB. Mössan är begagnad från PoP.

Har även köpt en skötbädd och ett underlägg till det som vi ska ha på en bänk, blir inget skötbord med andra ord.


Magbild vecka 21+2

Nu kommer en utlovad magbild som jag äntligen fått hjälp med att ta. Ser för jävlig ut i både hår och med allt fett, men jag orkar inte bry mig så blunda och kika bara på magen ;-) Vuxit en hel del som synes. Och bebis är en livlig en som rör sig flera gånger varje dag. Man blir lite orolig för om vi någonsin kommer få sova sen ;-)


Gravidpaket

Jag fick för någon vecka sen ett gravidpaket från alltforforaldrar som bland annat innehåller en tidning och lite rabattkuponger där en är en gratis body på kappahl att hämta ut. Igår fick jag ytterligare två sådana paket!!!!

Vet inte hur jag ska göra nu. Ska jag använda de också eller ska jag meddela sajten alltforforaldrar att de skickat samma paket tre gånger till mig? Det borde de ju ha koll på tycker man? Men att skicka två likadana paket samma dag verkar väldigt konstigt att de inte märker. Förstår inte att det kunnat bli så här. Är ju givetvis tacksam över att få två bodys till gratis, men samtidigt är jag lite orolig för att jag ska behöva betala tillbaka något om de upptäcker sitt fel. 

Hur skulle ni gjort?

RSS 2.0