Vecka 8 igen

Vecka 7+1. Känns konstigt att ligga en vecka tillbaka, annars hade jag varit i vecka 9 nu, men VUL stämmer ju bättre en senaste mens.

Det har varit några dagar med lite kallare väder ute och då ville jag ha byxor. Jag ser ju att magen är större, men trodde faktiskt att byxorna skulle passa, men det gjorde dem visst inte. Har två byxor som varit lite för stora och tack o lov gick de att knäppa ordendtligt så än behöver jag inte ta på mig mammabyxorna som kan avslöja mig. Annars är ju de varma dagarna bra när man kan ha klänning, men i vissa klänningar putar magen också ut och ja jag ser gravid ut, men hitills har ingen frågat något, kanske tror de att jag blivit ´lite tjock av semestern ;-) Har fortfarande inte tagit någon magbild, men det kommer nog bli en snart. Kanske från vecka 8+0?

Har annars inte så mycket symtom. Är lite varierande från dag till dag. kan må illa om jag blir hungrig, men inte alls som i början när maten inte ens smakade bra. Bröstvårtorna är fortfarande ömma om man tar på dem, men annars känns de inte av, däremot har ju brösten vuxit och vårtgårdarna blivit mörkare. Molvärk har jag inte alls så mycket längre, kan känna lite ibland bara. Magen däremot är risig, ibland hård avföring och nästan förstoppad och ibland orolig mage och måste gå flera gånger. Har rätt mycket gaser med. Vikten går uppåt också, begriper inte att jag alltid går upp så snabbt i vikt, men det får jag ta. Nu är det ju verkligen sista gången jag är gravid och sen kommer jag kunna tänka helt på min vikt, träna och bli smal. Ska iaf bli bättre på o röra på mig. Ut o gå mera.

Har fortfarande inte berättat för någon, är rätt mysigt att ha en hemlighet själv. Däremot har jag varit nära på o försäga mig några gånger till min kompis när vi har pratat om hennes graviditet. Tror de misstänker något, men vågar nog inte frågat, dessutom vet hon att jag kommer berätta för henne, en av de första som får veta. Eventuellt kommer hon få veta nästa vecka då det är fest och hon kommer nog förstå ändå, men vi får se ;-)

Nu ska jag krypa upp i soffan o mysa, klappa lite på magen och bara njuta :-D

VUL och Deja vu

Nu ska jag sluta oroa mig. Njuta, det är ju sista barnet trots allt.
Igår var jag redigt orolig och nervös, så nervös så jag skakade och grät. Men jag hade inget att oro mig för, allt såg bra ut. Jag har EN liten bebis i magen där hjärtat pickar och verkar se ut att växa normalt. Givetvis kan ju något ändå gå fel, men risken minskar ju nu. Jag ska njuta och ta tillvara på den första tiden innan magen blir allt för stor, innan alla vet vad som bor i min mage.

Jag var inte riktigt i den vecka jag tidigare trodde. Blev tillbakaflyttad till vecka 7 igen så idag är jag i vecka 6+5. Bf 16mars. Ser man till hur det var när min dotter blev till då jag heller inte vet när ägglosssning var så fick jag också mens några dagar, trodde ju inte att jag var gravid då. Månaden efter uteblev mensen och jag testade, var då gravid i vecka 8. På inskrivningen kände BM livmodern och konstaterade att jag var längre gånget då i vecka 17, men sedan på UL blev jag tillbakaflyttad 11dagar igen. Så det känns ju som jag varit med om det här förut, min kropp är väl så här helt enkelt. Bebisen kommer ju aldrig exakt på datumet så det räcker o veta där omkring, en vecka hit eller dit har ju ingen betydelse ;-)

Skönt iaf att veta att allt ser bra ut just nu, det är det viktigaste.

Vecka 7+3

Oron blev för stor idag så jag ringde till KK. Visste inte om de ville ta emot mig för en koll, men kände att jag ringer ändå så kanske de åtminstonde kan lugna mig.......

....Mina symtom är helt borta. Ingen molvärk på hela dagen igår, inte idag heller. Inget illamående idag, det är som bortblåst. Och tröttheten beror nog snarare på min oro än hormonerna. Dessutom har jag haft en ytterst liten, lätt rosaaktig flytning när jag torkat mig, dvs inget i trosan, men lite på pappret från torsdag till söndag. Idag och igår är det dock borta. Och eftersom jag hade liknande med första sonen i samma vecka ville jag inte oroa mig för det utan har försökt ignonerat det, men mitt psyke vill inte riktigt som jag vill. Jag har senaste veckan låtit maken få ta det största ansvaret, orkar inte med något en mig själv. Är det så att man blir mer orolig för varje barn? Men denna gång känner jag verkligen inte igen mig, det känns så annorlunda allt. tycker molvärken kännts annorlunda och i helgen värre så de gjort riktigt ont, har haft stickningar/ilningar ifrån underlivet och mycket fler symtom en med de andra. Jag försöker ju njuta för det är sista gången, men samtidigt blir jag så orolig. Jag känner inte igen mig själv alls längre. Jag borde veta bättre.

Iaf fick jag prata med en gullig ssk på KK. Hon sa att det troligtvis bara är slemhinnorna som är känsliga och att allt säkert är väl och hon har förhoppningsvis rätt. Flytningarna kommer också när jag rör mig mer, tar en promenad eller tar i och lyfter och det har jag försökt undvika troligen därför de slutat också. Men eftersom jag var så orolig så tyckte hon att det kanske ändå inte hjälpte att bara höra att det kan vara så här och allt är normalt ändå utan det var lika bra att jag fick komma in för en kontroll. Så hon bokade in mig imorgon för en kontroll. Vet inte riktigt vad de gör om det bara blir en gynundersökning eller om de gör ett VUL också. Men det känns iaf skönt att de kollar upp mig oavsett vad de gör för undersökning. Så nu är det bara att stå ut till imorgon och jag hoppas, hoppas att de ger mig goda besked och faktiskt bevisar att det lever något i magen.


Idag är sista dagen på vecka 7

Imorgon går jag in i vecka 8 eller 7+0. Känns skönt när man kommer till veckobyterna, hela tiden nämare första delmålet där man får veta om allt ser bra ut, om där inne finns något som växer och lever. Ibland får jag en känsla av att det kan vara två där inne!!!! Vet inte varför, men min känsla stämmer så dåligt annars så jag har förhoppningsvis fel. Förhoppningsvis, låter som jag ratar det hela, men så är det inte. Skulle det vara två skulle vi säkert växa in i det också och klara ut det hela bara barnen föds friska. Den stora biten skulle vara graviditeten. Många i släkten med tråkiga tvillinghistorier, finns inga som överlevt. Vet ju att tekniken gå framåt, men jag skulle nog ändå vara orolig.

Idag har jag mått lika illa och kännt lika dålig aptit som igår. Maten smakar inte, föredrar flera små portioner en några stora. Men så länge jag slipper kräkas får det väl vara okej. Har även haft massor av molvärk, med det sägs ju att livmodern/fostret är i en riktig tillväxtfas nu. Magen har iaf varit mindre svullen, men nog finns där en liten mini bula. Vet man inget skulle man inget misstänka, men jag känner att livmodern vuxit sig större. Klänningen jag köpte i början av sommaren kändes lite mer åtstramad över magen, men jag såg inte ut att ha någon mage så ingen kunde ana något.

Så mycket symtom, men känns ändå så overkligt. Kommer allt att gå bra? Tänk om hjärtat inte slår, fostret inte lever, men alla symtom fortsätter vecka efter vecka. Hur vanligt är det igentligen? Hoppas det aldrig händer mig. Längtar för övrigt till 9 augusti. Då ska jag träffa min BM. Hon kanske kan göra det hela lite mer verkligt genom att säga att livmodern verkar växa som den ska iaf. Men det verkliga bekräftande beskedet får jag vänta en hel månad till på, undrar vilket datum det blir? Vill bara att tiden går fortare. Vill berätta för mina barn om det stundande syskonet, för bästa väninnan att vi troligtvis kan vara mammalediga tillsammans en gång till. Så mycket längtan, men ändå så mycket oro varför kan jag inte bara njuta, tänka positivt och någon gång tro att jag faktiskt får ha tur och att allt går bra fyra gånger i rad. Jag har haft min otur, mitt jobbiga i livet, det bara måste få betyda att jag får ha tur i det här, att det äntligen är min tur att få vara lycklig. Hoppas....

Symtom vecka 7

Jag går som i en dvala. Jag orkar knappt inte göra något. Är så trött, men ändå inte sovtrött. Jag har även senaste dagarna börjat må illa, maten smakar inte, men jag måste få i mig för jag är konstant hungrig. Jag känner inte igen det här från de andra tre. Jag mådde mycket bättre då, tror jag!!! Molvärken känns också annorlunda. Den är inte jätte stor, kommer ibland bara, men känns annorlunda när den väl kommer. Tycker även att brösten spänner mer en vad det gjorde de andra gångerna. Men kanske var det likadant, kanske har jag bara glömt? Inatt tror jag magen växte också, för idag hela dagen har jag sett gravid ut. Vet att det syndes tidigt förut med, men inte redan i vecka 7????? Ett par av byxorna gick inte att knäppa :-0 Ska fota för att minnas och jämföra, men har ingen före bild, bara sommarens strandbild, men den dagen var jag svullen och ser gravid ut också, vilket jag i o för sig var redan då, men hur som helst. Ett till tecken jag inte minns sedan de tidigare gaviditeterna är den feta hinna som lagt sig i ansiktet och pormaskarna/finnarna som ploppat upp. Just nu undrar jag vart detta ska sluta, men det sägs väl att de första 12 veckorna är värst. Eller så är det kroppen som är mer utsliten, tre gaviditeter innan och nu även lite äldre, jag kanske är utslitnare????

Dagens gulliga var iaf min yngsta son som är 4år. Han klappar mig på magen och säger att där finns en bebis. Vi har inte sagt något. Jag skrattar och undrar om han tror att det är så. Först säger han att han tror det, men sen tycker han att han skojar. Lilla raring tänk vad rätt du har och så fort vi vet att allt ser okej ut ska vi berätta. Jag längtar....


En helt ny början....

Det har gått en tid sedan jag fick ett pluss på stickan. Allt känns fortfarande overkligt. Är det verkligen sant. Har vi sådan tur att allt går vägen även denna gång. Just nu vågar jag inte tro på det hela, måste nog först få se att där inne växer något som utvecklas var dag och mår bra. Jag läser allt för mycket om det som inte går bra. Men jag lever sunt, röker inte, dricker inte så lite borde ju risken sjunka för mig. Däremot är jag ju äldre denna gång, men lika fertil som de andra gångerna, det tog sig direkt, första försöket. I slutet i augusti borde jag få en tid till KUB, längtar.

Om allt går bra är iaf detta en helt ny början på en blogg som kommer handla om min graviditet, min fjärde och troligtvis sista. Jag skriver för att minnas, för att kunna få ur mig mina känslor. En graviditet upptar mycket av ens tankar, tankar som omgivningen ibland kan tycka bli för mycket att höra på. Med en blogg kan jag få ur mig mina tankar och mätta mitt behov utan att belasta någon annan med tankarna som de kanske inte vill höra. Jag vill kunna njuta denna graviditet utan att känna att någon inte vill höra, undviker att prata. Varför säger jag så? Jo för att det tredje barnet var det flera i släkten som inte var glada över graviditeten, de brydde sig helt enkelt inte, det var som om det väntade barnet inte fanns. De ursäkade sig när vi påtalade det hela. Men allt som hände förra gången gör att jag undrar hur de tar emot det hela denna gång. Vi kommer avvakta att berätta just för att reaktionen inte blev som den glädje vi själva känner. Tids nog syns och förstår alla ändå, då får vi se vilka som kommer glädjas med oss. För oss är det här ett efterlängtat barn minst lika välkommet som de andra tre och kommer bli minst lika älskat.


RSS 2.0