Vecka 11

10+4. Just nu mår jag som vanligt. Svullnaden på magen har lagt sig, men jag får fortfarande inte på mig mina vanliga byxor då det inte går att stänga för magen. Ibland känner jag att magen är större när jag ligger ner, men ibland är den mjuk o platt, konstigt att det varierar så. Brösten är ömma om jag känner efter på dem och så är de större. Men förutom detta är allt som vanligt. Känner mig inte alls gravid. Det är riktigt jobbigt. Man vill ju veta hur allt ser ut därinne. Lever den, växer den som den ska. Som tur är behöver jag bara vänta till måndag sen får jag svar. Klockan 10.00 har vi tid. Det återstår att se om jag får gå själv eller om den blivande pappan lyckas följa med. Idag tog jag iaf prover inför ultraljudet, känns skönt att ha det gjort, nu väntas några nervösa dagar, ska göra allt jag kan för att tänka på annat.

På återseende.

Vecka 10

Äntligen två siffrit. Nu är det nästan bara två veckor kvar till KUB-UL, 29/8, fast kommer kanske uppdatera först dagen efter då jag jobbar på kvällen. Efter det magiska datumet och man fått svar på hur allt verkar hoppas jag man kan njuta lite mera. Vem vet kanske blir det fostervattensprov att genomlida också med ännu mer oro? Skulle ju vara min vanliga tur.

Har senaste veckan mått bättre i symtomen, illamåendet som kommer om jag blir hungrig har gett med sig. Har kunnat sköta magen lättare. Brösten inte alls lika ömma, även om de ömmar om man rör vid dem. Däremot har jag haft massor av molvärk och magen växer, börjar få svårt att dölja det nu. Har fått tagit fram mammabyxorna för jag har inget som passar nästan. Men minns jag inte fel så är det väl nu magen börjar växa ordentligt och det blir mer och mer bebis där inne än svullna tarmar. Har även fått kissa oftare också. Men allt är värt det bara liten mår bra där inne.

Andas ut???

Blödningen har slutat, inte kommit något mer en någon brunflytning ibland. Jag fick en emtid till KK/gyn. Läkaren var tyvärr försenad, jag hade fått sista tiden för dagen av jourtiderna så då kunde det lätt bli lite försenat. Men jag väntade så snällt, tog bara 20minuter extra så det var helt okej ändå. Måste ge en stor gulstjärna till vårat sjukhus KK-mottagning, tycker de är så förstående och det är inga problem att de tar emot en. Snart uppe i högkostandsskyddet dock om det ska fortsätta så här med blödningar hela tiden.

Iaf fick jag träffa en ung läkare precis som förra gången, denna var dock kvinnlig, kändes lite lättare när man skulle till och göra det vaginala ultraljudet än en ung läkare som var säkert lika gammal som en själv och manligt kön. Fick goda nyheter, så mirakel de finns :-D En liten sprattlig böna kunde ses. Bra mycket större en förra gången. Hjärtat pickade på fint och jag fick se hur den lilla där inne rörde på sig, som att h*n sträckte på sig. Gulsäcken syndes också mycket tydligare en förra gången. Och storleken på fostret stämde väldigt bra, blev framflyttad en dag till 8+5, men jag håller 8+4 som det första VUL visade så får vi se sen efter KUB vad det visar då. Läkaren sa att den är mycket säkrare för att bestämma fosterlängd då allt är så litet nu.

Blödningen då var kom den ifrån? Eftersom ingen pågående blödning kunde ses fick jag inget klart besked. Men läkaren såg ett litet område högt upp i slidan som såg ut som det kunde kommit därfirån. I livmodern såg det fint ut och det är ju det viktigaste. Hon kunde ju inte ge några garantier ändå, men just vid besöket såg det fint ut så nu får jag hoppas det slutar upp med de här dumma blödningarna som alltid får en att tro att det värsta hänt. och även hålla tummarna för att allt är bra med bönan och vi får en frisk bebis i mars.

Mitt i allt tumult fick mamma reda på det hela också då jag behövde någon som kollade barnen och kunde ju inte ljuga. Hon tog det bra och stöttade mig i min oro. Kändes skönt :-D

En liten bild tiggde jag till mig denna gång, inte den bästa dock, men iaf något att kika på. Hon hade en mycket bättre under tiden vi kikade, men skrev inte ut då. Var ju lite synd för där syndes gulsäcken och allt tydligare. 8+5 iaf o cirka 2cm pyttelitet :-D


Blöder :-(

Har haft små blödningar till och från sen vecka 7, varit lungt i 2 dygn, men så i morse när jag gick upp på toa kom färskt blod, hela pappret var fullt och det var små klumpar. När jag låg ner kände jag livmodern på magen som en stenhård tennisboll. Det moler som mensvärk också. Undrar om det är kört nu? Känns verkligen som ett MF håller på o starta.

Nu i skrivandes stund har jag molvärken kvar, men blödningen har lugnat ner sig och inga mer klumpar. Ringde iaf KK för nu måste jag kolla hur det står till. Bättre o få ett MF bekräftat en o gå i ovisshet även om det känns som det är kört nu. KK som har telefontid nu kommer däremot inte ringa upp förrens 13.30, då är jag på hörselkontroll med dottern, alldeles i närheten av KK. Får nog gå dit innan hennes undersökning och säga att jag ringt, men att det inte passar att de ringer just då och se om de kan ge mig en tid på plats istället. Jag känner att jag inte kan vänta till imorgon, måste få veta idag. Bara försöka ordna barnvakt till mina busgrabbar under tiden, inte det lättaste när ingen vet och maken jobbar i annan stad åt fel håll så det blir lite långt för honom att titta de under tiden.

Återkommer när jag vet mer. Hoppas, hoppas det är något annat, men det känns rätt kört :-(


Magvärk

Vad roligt med så många som kikat in i bloggen och hittat hit, över 50st. Välkomna, roligt att ni vill läsa och följa vägen till lilla fyrans ankomst. Skulle bli himla glad med en kommentar också ;-)

Idag har jag haft världens magvärk. Vet inte om det är tarmarna som spökat eller om det är livmodern som gör ont. Känns iaf lite bättre nu. Fick för övrigt mer blod igår kväll, mesta hitills, men idag har det inte kommit något. Blir så förbannat orolig och jag hatar när det är så här. Något säger mig att allt är bra med bebis i magen, att blödningen kommer någon annanstans ifrån, men jag blir ändå så orolig. Ska bli skönt att prata med BM imorgon. Hoppas allt verkar bra då.


Vecka 9

Ny vecka, härligt Vecka 8+1 idag enligt VUL, Vecka 9+1 enligt senaste mens, får se vart jag hamnar sen efter KUB-UL :-D

Är förstås igen väldigt orolig, fast att jag sa att jag skulle njuta. Men det är svårt att koppla av när det kommer blod. Jag fick blod i torsdags kväll, som en färsk blodstrimma i en flytning när jag varit på toaletten och kissat. Kom därefter senare på kvällen som två femkronor i storlek rosa på pappret utan flytning. Jag blir ju orolig att något är fel, har även haft molvärk till och från en hel del sen dess. Fast senaste dagarna har det inte kommit något blod mer en när jag ska till o sköta magen, då i samband med att jag "tar i" (är väldigt hård och problem med förstoppning till och från) så kommer det efter när jag torkar mig i slidan en rosa aktig flytning, men därefter inget mera. Vet inte om det är förstoppningen som orsakar det hela eller om något är fel. Ska iaf bli skönt att komma till BM på tisdag när inskrivningen är

Annars mår jag mestadels bra, vissa dagar illamående när hungern sätter in bara och problem med förstoppningen då. 

Magen verkar växa också (även om det mesta är svullnad). Men inte ens klänningarna börjar kunna dölja min mage. En på jobbet frågade dessutom rätt ut och trots mitt försök att ljuga så fortsatte hon och jag är ju ingen bra lögnare så ja, hon fick reda på det, men lovade att vara tyst. Annars berättade jag för bästa vänninan igår i samband med vår fest. Givetvis blev hon jätte glad och hade inte alls anat något som jag trodde :-D Känns skönt att ha någon mer att prata med det hela om för skulle det inte gå väl så vill jag ändå ha hennes stöd. Övriga i min närhet får vänta tills efter mitt KUB-UL som jag hoppas jag kommer få en tid till relativt snart på tisdag, mellan vecka 12-14 säger de, men hoppas det blir närmare vecka 12.

Har tagit första magbilden nu med, försöker hålla in magen så gott det går, men blir mestadels upptill magen sjunker in. Skulle varit rolig med en före bild, men den jag vet att jag har hittar jag inte, får leta i externa hårddisken om bilden ligger där annars finns nog ingen. Men skillnad är det iaf. Känner mig riktigt tjock och de bilder som tagits på mig senaste tiden känner jag inte igen mig på, trots att det är endast 3kg + på vågen än så länge.


RSS 2.0