Vecka 29 och God jul önskar vi er alla

Det närmar sig att bli mindre en 80 dagar kvar ;-) Nu är jag höggravid :-D
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Min graviditet - BF Tors 15 mar 2012

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).

Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 mar 2012
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

O med detta får ni alla ha en riktig god jul.



BM-besök

Då var det dags för att träffa barnmorskan och få lite kontroller för att se att bebis mår väl. Och allt såg bra ut.

 Hon tyckte jag skulle införskaffa mig ett bälte för foglossningen, kanske som julklapp ;-) Ja vi får väl se, något bälte får jag nog inte, men pengar kanske så jag kan köpa ett, om det är någon idé, är ju inte så långt kvar ändå.

Frågade om sammandragningarna också som hon inte trodde var någon fara. Bebis ligger troligtvis långt ner bara eftersom jag redan fött 3 barn. Så jag litar på det.

Måendet ville jag inte ens diskutera, känner inte i nuläget iaf att jag kan prata med någon mer en min make om det. Men det är skitjobbigt och lite orolig är att jag att det ska finnas kvar även efter graviditeten och bara bli värre. Men nu hoppas jag att det iaf beror på hormoner alla de jobbiga tankar jag har. Känner inte att jag litar på någon utom min man. Min omgivning tycker säkert också det är jobbigt, men ingen säger direkt något eller kanske ser de inte trots att jag både här och där skriver att jag inte mår bra, fast snart slutar jag nog med det med. Får ingen värmande kram eller ens värmande ord tillbaka. Men jag har tur för jag får både kram och värmande ord av min man, han räddar mig återigen. Min räddare i nöd och lust <3

Sifforna hos Bm såg ut så här:

Vecka 27+5
Bltr 120/80
Urin - spår
Hb 119
Glukos 6.6
Sf-mått 27cm (23cm för en månad sen)
Hjärtslag: 140slag/min (158slag/min för en månad sen)

Nästa besök blir om cirka 3 veckor igen.

Idag är det föressten exakt 12 veckor kvar tills beräknat förlossningsdatum. Känns igentligen inte alls långt kvar. Och två små bebisar har redan ploppat ut, en nära vän och en gammal arbetkollegas. Den ena en son och den andra en dotter. Båda jätte söta. Har dock inte fått chans o mysa än med vännens son, men kanske snart. Längtar så tills jag har min egna lilla bebis så jag kan mysa hur mycket jag vill, när jag vill.

Är det föressten något ni undrar över och vill att jag ska skriva om får ni gärna ställa er fråga så svarar jag i ett inlägg sen.

Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul.

Sammandragningar

Jag har undrat så över denna graviditet. Tyckt jag haft så lite sammandragningar mot de andra gångerna. Men så senaste veckan har jag snarare blivit orolig att det är sammandragningar som kommer som inte är bra. Jag har för det första upptäckt att jag har sammandragningar, men de är knappt kännbara. De kommer när jag går eller blir kissnödig. Det enda som händer då är att magen känns tyngre, blir lite hårdare. 

Senaste veckan har dock känslan ändrats. Jag känner att det vid varje sammandragning känns neråt dvs i vad jag tror är tappen. Sammandragningen är dessutom mycket starkare och håller i sig länge. De kan komma redan om jag vilar, finns alltså inget samband med mer aktivitet. Det enda som är förändrat är mitt mående och kanske påverkas även livmodern när man mår dåligt psykiskt? Sammandragningarna gör ju inte ont så det är ju först då man ska söka för dem. Men jag kan inte låta bli att undra. Säkert är det ingen fara, men det är verkligen en konstig känsla som jag inte känner igen från de andra.

För övrigt har jag börjat räkna ner. Snart har jag bara en månad kvar att arbeta och då kommer jag inte arbeta som en heltidstjänst. Jag får betalt som det, men har lagt ett par semesterdagar så jobbar bara en vecka till med 4 dagar i rad sen är det 2-3 dagar i rad följt av 2 ledigt. Någon vecka arbetar jag totalt 5 dagar på en vecka, men då är den uppdelad med ledigt mitt i veckan istället. Annars är det max 3 eller 4 dagar på en vecka som jag arbetar, men då aldrig 4 dagar i rad. Känns rätt okej faktiskt. Och senaste två veckorna har varit lugna på jobbet så det hoppas vi håller i sig.


Vagn och bilbarnstol

Nu är vi med både vagn och bilbarnstol. Jag är supernöjd. Hämtade vagnen igår och den var jätte fin och fick precis med nöd och näppa plats i bilen. Tvättade upp det som gick och torkade av allt med trasa. Idag när allt torkat satte jag ihop allt. Hittade en skötvätska jag vunnit för ett tag sen som får duga att ha som skötvätska sen och satte på handtaget på vagnen. Hade även en liten vagnleksak som jag satte dit. Blev så fint. Vagnen är verkligen perfekt. Tack snälla Sandra att vi fick köpa den av dig. Ska visa er sen när jag fotat hur fint det blev. Men sittdelen får ni inte se då för det dröjer ju ett tag innan jag använder den delen till bebis.

Bilbarnstolen blir också bra. Blev en bilbarnstol med bas till så det blir skönt sen när man snabbt och smidigt kan sätta in bilbarnstolen i bilen sen. Var en gammal klasskompis som sålde den så även den blev av någon man känner. Tack Sofia. I bilbarnstolen har jag satt i Liams gamla bebisoverall i storlek 56. Bara för att se hur liten en bebis är. Och de är ju så pytte små. Kan inte minnas att Liam var så liten. Overallen är blå föressten så om det ändå skulle bli en tjej fast det tror jag inte så får det ändå bli en blå overall ;-)

Nej nu ska jag svulla lite efterätt som blivit kvar. Trevlig helg alla.


Halsbränna

Jag har fått världens halsbränna. Det riktigt bränner i halsen. Har kännt av det några enstaka gånger förut, men det har gått över efter någon timma. Idag har det dock hållt i sig sen efter lunch. Vet inte om det var maten jag åt, ärtsoppa och pannkakor som gjorde att det blev så här? Börjar bli riktigt jobbigt att det aldrig ger sig.

Undrar om uttrycket att bebisen har mycket hår om man har halsbränna stämmer?. I så fall måste vår bebis ha en riktig kalufs på huvudet ;-) Nej förstår inte hur det skulle hänga ihop, men visst är det lite roligt med sådana där påhitt. Tänker allt mer på bebisen. Undrar så vem som bor där inne. Hur kommer den se ut. Är det en pojke eller flicka. Vilken personlighet har bebisen. Kommer jag fixa att ha en bebis igen samtidigt som jag har tre barn till att ta hand om? Hur kommer nätterna bli?

För övrigt har jag nu mindre en 100 dagar kvar. 98 för att vara exakt. Imorgon går jag in i 26+0 med andra ord vecka 27. Nu börjar det faktiskt kännas som man kommit en bit i graviditeten :-D Känns inte alls långt kvar. 30 arbetspass och 7,5 vecka kvar innan jag går på ledighet och väntar in sista månaden på att bebis ska komma. Spännande.

Förutom halsbränna lider jag allt mer av foglossning också. Har ont varje dag mer eller mindre och emellanåt svårt att gå. På jobbet har folk börjat kommentera min gångstil att jag vaggar fram, men det är enda sättet för går jag vanligt gör det för ont. De förstår inte att jag går som jag gör förens jag nämner att det smärtar då får jag alla möjliga råd vad jag ska göra. Mest tjat är det nog om ett bälte ;-) Får väl använda ett sådant snart om det inte blir bättre.

Nej nu ska jag krypa ner i soffan o mysa.

Magbilder vecka 26

Lite nya magbilder är tagna på morgonen. Tycker magen vuxit lite till sedan senaste gången det fotadee. Ser fortfarande ovårdad ut i mitt hår och fet som en padda, men jag har iaf inte gått upp något i vikt på en vecka det är ju alltid något ;-)


RSS 2.0