BVC och bilder

Idag var vi på BVC igen och mätte och vägde. Har en växande tjeja som ligger ett sträck ovanför normallinjen på alla kurvorna. 5310 g tung och 57,2cm lång och huvudet hade vuxit 2cm till 37cm. Det är tur man har grädde i boobsen ;-)

Kan ju hoppas även vikten för mig får sig en törn med så mycket kalorier som går till min lilla dam. Har gått ner 10kg av mina 20,5kg som jag gick upp. Och än så länge går vågen nedåt. Har kommit in i en riktig energi kick och vill röra på mig massor och äntligen funkar det, för fogarna gör inte ont längre, åtminstonde inte om jag inte går allt för hårt fram då kan jag känna liiite, men det är inte alls så farligt. Idag blev det iaf promenad två gånger, en på 50min varav halva denna tiden var riktig snabb takt och så en till på 35min och där var också halva snabb. Bra o ha tidspress när barnen ska hämtas ;-)

Min lilla tjej har annars senaste dagarna varit lite gnällig på kvällen. Vet inte om hon är övertrött eller om magen spökar. Hon har inte skött magen på 2 dagar nu så det kan ju vara den. En ögoninflammation har hon också, men det börjar bli bättre. Annars sover hon fortsatt bra på natten. 6,5timmar är rekordet hitills och då i egen säng, otroligt bra för o bara vara en månad ung, fast det har bara hänt en gång än så länge, vanligtvis är det runt 4-5 timmar i rad hon sover :-D

Dopet är bokat nu med och efter mycket om och men så fick jag till den 1o juni. Blir perfekt med dop då och dessutom kunna kombinera de två födelsedagsbarnens firande i samband med det.

Bjuder på lite bilder också. Bodyn som Inez fick av Elin och Pär i födelsepresent passar nu helt perfekt och har även lite växtmån kvar så den kan hon nog använda någon månad till. Eftersom hon är en riktig kräkbebis är dregelskydd ofta på så man slipper byta kläder hela tiden, de på bilden har min moster sytt :-D.

Jag har även försökt fotat henne när hon pratar och ler, men det är svårt för kameran facinerar henne. Men nu lyckades jag härom dagen då hon pratade med sin pappa. Har en till bild där det är mer ett riktigt leeende, ist för pratleende, men just nu får ni se denna. Och den sista tycker jag var så mysig när hon låg där utmattad på pappas mage :-D



19 dagar

Tiden går så snabbt. Jag hinner verkligen inte med. Och lilltjejen börjar bli stor, jag vägde oss lite här hemma och när jag håller henne i min famn visar vågen 5 kg mer så jag tror nog hon ligger på 5kg nu min lilla tjeja. Det känns lite som man blivit snuvad på 2 veckor av den tiden när hon är riktigt liten då hon är i samma viktklass som de andra varit vid 4-6 veckor. Inez blir ju 3 veckor på tisdag. En kan hon iaf ha vissa av storlek 56 så de är inte utväxta ännu, men är precis lagom nu. Det syns på henne att hon blivit större också, det här första nyföddhetsutseendet har börjat försvinna, men hon är lika söt ändå :-)

Sömnen hennes klagar jag definitivt inte på såsom det varit senaste fyra nätterna. Hon sover så bra, somnar mellan 21-22.30 och sover fram till 2-2.30. Äter då och somnar sedan om och sover till 5-6tiden då hon äter igen, sen ligger vi kvar o drar oss i sängen tills det är dags o gå upp, oftast får vi ta en bytning av blöjan då eftersom hon bajsar, men sen somnar hon ofta om igen och kan sova till 8-9-tiden. Och enda från läggdags till morgonsnutten sover hon i sin egna säng, vilket ger en själv en helt annan sömn.

När hon är vaken har hon lite problem med magknip och ibland är hon trött och har svårt o komma till ro, men när inte något sådant finns är hon så lugn och tittar omkring sig. Hon är inte svårflörtad i dessa stunder heller, bara det sker på hennes villkor och hon vill vara social så får man lätt ett leende från henne. Helt underbart :-D

Så hitills fungerar bebislivet kanon och kanske är jag i bubblan ännu, men mer o mer känns det som vi anpassar oss till livet med småbarn igen. Sorgligt att det är sista gången bara, men samtidigt skönt på ett annat sätt.


Snygg pose ;-)


Namn

Behöver hjälp med andranamnet. Har svårt att bestämma oss här hemma. Andranamnet är ett släktnamn, men Elsie en annan stavning en den som hetat Elsy (Mattias mormor). Så vilken kombo tycker ni blir finast?

Inez Elsie Törnqvist

Inez Elsy Törnqvist

Inez Elisabeth Törnqvist

Elsie/Elsy är för övrigt är kortform av Elisabeth så namnen betyder likadant ;-)


BVC-besök

Min bebis växer så snabbt.

Var på BVC idag och det blev förutom vägning även mätning. Storlek 56 har kännts lite så där gränsfall i kläder, men hon är ju bara 2 veckor så det kan ju inte redan vara så att storlek 56 ska börja vara smått???? Men när BVCsköterskan mätte idag och mätningen slutade på 56cm lång, nästan 56,5cm till och med så får jag nog inse att min bebis blir för stor alldeles för fort och storlek 56 redan börjar bli urväxt.

Nu hoppas jag allt att hon inte växer så snabbt som hon gjort hitills, jag vill ju hänga med lite och dessutom kunna använda alla kläder hon fått.

Vågen stannade på 4710 g så nu är hon förbi sin födelsevikt rätt bra. Det är iaf skönt att det är åt det här hållet en tvärtom för att hon inte får i sig med mat det behöver jag inte oroa mig för.

Bjuder på en bild av två bebisar, 2 veckors Inez och 3,5 månaders Revin som är bästa vänninans bebis ;-) Jag hoppas det är okej att jag lägger ut här? Bloggen är låst så då vågar jag chansa, men är det inte okej Marine får du säga till. Vi får väl se när Inez är lika stor som Revin, men i den takt hon växer lär det väl snart vara där ;-)


13 dagar

Tiden går så fort nu, varför kunde den inte gå så fort förut? Önskar att tiden kunde sakta in lite så jag hinner njuta av det underbara lilla liv jag har i min famn. Tänk att jag imorgon har haft min fina flicka här i 2 veckor. Kan erkänna att jag mestadels bara myst med Inez under de två veckorna (precis som det ska vara), bortsett från i helgen nu som var då det varit full igång med andra roligheter och hon mestadels bara hängt med. Har gått utmärkt kan tilläggas. Man börjar lära känna henne allt mer för varje dag som går, men några direkta rutiner har vi inte ännu och hennes vakenperioder varierar från dag till dag.

Idag har varit en riktig kräkdag för henne. Kommer bara mer o mer kräker. Och bajsar gör hon också blir fler än en bajsblöja att byta varje dag, ibland prickar hon in även natten så då är det också bara gå upp o byta blöja. Men hon verkar ju gå upp bra i vikt ändå så det är helt i sin ordning, man önskar bara man kunde stoppa tiden lite så hon inte blir för stor för snabbt bara, men har man mycket mat och gräddig sådan i boobsen så har man ;-) Fast bättre det är åt det hållet en tvärtom.

Igår kväll hade vi föressten en riktig mysdag. Hon log som bara den, ur mysigt. Den bilden sitter fast än, så himla söt. Annars har hon lite problem med magen och det kniper i den på henne vilket gör att hon inte alltid är helt nöjd, det knorras och i värsta fall skriks. Hennes vakna stunder är tyvärr ofta så, men idag var hon också med hela förmiddagen och var riktigt nöjd, tittade omkring sig och var helt avslappnad. Sen efter det tog hon sig en lååång sovstund ;-) Kan ju hoppas det börjar vända åt det hållet nu för en helt nöjd bebis är mycket mysigare ;-)

En liten bild på lillsessan får ni också, sovandes i sin spjälsäng.


RSS 2.0